Vad ska jag tänka på gällande försäkring av mina solceller?

I den här artikeln diskuterar vi vad som gäller vid försäkring av solceller.

Är du redo för solceller? När du anlitar Takel hjälper vi dig med allt, inklusive försäkringsfrågorna.

Hem > FAQ Solceller > Försäkring

Behöver jag en försäkring för solceller?

Det är viktigt att ha en försäkring för din solcellsanläggning eftersom det kan skydda dig mot oväntade skador eller förluster. Försäkringen kan ofta täcka kostnaderna för reparation eller ersättning av skadade eller förlorade solcellspaneler eller annan utrustning.

Det finns olika typer av försäkringar som är tillgängliga för solcellsanläggningar. Vanliga typer av försäkringar inkluderar fastighetsförsäkring, som täcker skador på byggnader och fastigheter, och ansvarsförsäkring, som skyddar dig mot skadeståndskrav som kan uppstå om din solcellsanläggning orsakar skada på någon annans egendom eller person.

Vissa försäkringsbolag erbjuder också specifika solcellsförsäkringar som kan täcka skador på solcellspaneler eller annan utrustning som är relaterad till solcellsanläggningen. Det är viktigt att se till att du har rätt försäkring och att du förstår vad som ingår i försäkringen.

Det är också viktigt att notera att om du installerar solceller på ett tak, så kan det påverka din fastighetsförsäkring, det kan vara viktigt att kontakta din försäkringsbolag för att se till att du har rätt försäkring för dina solceller.’

Känner du dig osäker gällande försäkrings frågor av solceller? Kontakta oss på Takel så löser vi det!

”Jag valde Takel eftersom de mer än gärna ägnade tid åt att diskutera alternativ, fördelar samt svarade på mina många frågor.”
Gareth and his family gives Takel five stars
Gareth Biggs, Åkersberga

Solceller i 4 enkla steg

Med vår smidiga process tar det i regel inte mer än några veckor mellan godkänd offert och färdig solcellsanläggning

1. Offert

Du kontaktar oss. Vi tar fram en offert. Därefter kommer vi gärna ut till er och tittar på ert tak samt diskuterar alternativ.

2. Order

Efter accepterad offert lägger vi en order hos en av våra leverantörer. Först när ordern är levererad skickar vi en första faktura.

3. Installation

När panelerna är levererade bokar vi installation. Vanligtvis är det 1–2 veckors framförhållning som gäller.

4. Slutfaktura

När allt är installerat skickar vi slutfakturan. Nu är det bara att vänta på att nätägaren ska koppla in er nya anläggning.