Vad kostar det att skaffa solceller?

I den här artikeln redogör vi för allt du behöver veta om kostnader för att installera solceller.

Är du redo för en solcellsinstallation? Kontakta oss på Takel. Vi tar hand om allt(inklusive skatteavdragen)!

Hem > FAQ Solceller > Kostnad

Vad kostar det att skaffa solceller?

Hur mycket slutfakturan landar på beror på många olika faktorer. Exempelvis skiljer montagekostnaden beroende på om det är tegel, plåt eller papptak, om ni har ett enplans eller flerplans hus, hur brant taket lutar, osv.

Takets storlek och väderstreck är självklart den enskilt största faktorn som påverkar prisbilden, eftersom det bestämmer hur många panaler man får plats med. Även om ni vill ha en anläggning med eller utan batterier är en prisfaktor.

Men allt detta tar vi hand om! Kontakta oss med adress så kommer vi ut till dig och går igenom allt som behövs och presenterar 2-3 olika offertförslag. Sen är det bara att välja så sköter vi resten.

Kom ihåg skatteavdraget på upp till 50%!!!

Vid installation av solceller kan man utnyttja ett avdrag som liknar ROT och heter Grön Teknik. Det innebär att du kan få en skattelättnad på 20% av kostnaden och ända upp till 50% vid installation av batterier och/eller laddstolpe för elbil! Även här sköter vi allt så när du får prisbilden är det redan avdraget.

Solceller i 4 enkla steg

Med vår smidiga process tar det i regel inte mer än några veckor mellan godkänd offert och färdig solcellsanläggning

1. Offert

Du kontaktar oss. Vi tar fram en offert. Därefter kommer vi gärna ut till er och tittar på ert tak samt diskuterar alternativ.

2. Order

Efter accepterad offert lägger vi en order hos en av våra leverantörer. Först när ordern är levererad skickar vi en första faktura.

3. Installation

När panelerna är levererade bokar vi installation. Vanligtvis är det 1–2 veckors framförhållning som gäller.

4. Slutfaktura

När allt är installerat skickar vi slutfakturan. Nu är det bara att vänta på att nätägaren ska koppla in er nya anläggning.